Gårdagens vovve träff!

Igår åkte vi iväg till husses föräldrar för att firas husses pappas födelsedag. Så vi fixade oss, fixade vovvarna, satte på de tok söta kläder då det var lite kyligt i luften och vi skulle på fest. Så vi gick ut.

Leeloo hade på sig sin "Little Miss Trouble" klänning och Gizmo sin " I Love Daddy" linne. Tok söta var de, eller vad säger ni? Båda kommer från Small To Big. När vi väl kom fram vart vi överraskade över att det var e ny vovve med förutom Conny och Pintita. Nämligen söta valpen Leo som är 9 månader.

Conny och Leo busade och luktade på varandra som aldrig förr. Speciellt Conny, han är snart fyllda 7 år och han hade aldrig riktigt busat med någonn annan vovve i sin storlek. Så han hade skoj som bara den. Och Leo var den sötaste mest goaste och lugnaste vovven ever. Och han fattade tycke för Leeloo:

Men Leeloo besvarade inte de känslorna. Hon tuffade till sig och skrek på honom som aldrig förr när han ville busa och lukta på henne. Ja det kanske syns på bilderna, liten men ack så tuff!


Vår lilla soldyrkare...


Han jagade verkligen solen hemma tills han hittade den!


Vi älskar frukost!


Herrman Hundefutter

Jag har skrivit och tipsat om det förr men för er som kanske missat eller glömt bort så kommer en uppdatering. Vi har alltså hittat ekologisk hundmat som våra småttingar fullkomligt älskar. Det är från Herrman Hundefutter och går att köpa hos Gemenskap Grön.

Vi har provat alla och favoriten är Eko-Nötkött:


100% Eko-Nötkött

Ekologiskt färskfoder av bästa kvalitet.

-inget tillsatt socker eller salt
-inget konserveringsmedel
-inget genmodifierat
-allt ekologiskt!

Sammansättning: Läpp, Strupe, Svalg, Tunga, Mage, Hjärta, Huvudkött
Vikt: 400g
Antal: 12st/låda
Hållbarhet: obruten förpackning upp till 2 år
Förpackning: konservburk

Certifierat enligt EG-Ökoverordnung och Bio KREIS.

Pris: 35 kronor burken

Låg aktivitet...

Vet att det är ltie tyst i bloggen och uppdateringen är inte den bästa just nu. En ny vecka, mycket att ta i. Gizmo och Leeloo är hos svärföräldrarna med Pintita och Conny under dagarna och kommer hem på eftermiddagen när älsklingen slutat från jobbet. Så jag (matte) kommer hem mellan 17:40-18:30 på dagarna och då är man oftast lite trött och inte hinner ta massa bilder och så vill vovvarna oftast bara gosa med en.

(Gammal bild på Giz & Lee, de pussas) 
Men snart är det helg och då lovar vi lite bättre uppdatering!:)

Giftigt för hundar!

Fick ett mail från Leeloos uppfödare och tänkte dela med mig lite. Det är alltså information om sådant som är giftigt och farligt för hunden som man kanske inte vet eller inte tänker på. Så här kommer en lång lista:

Salt-Låt inte hundar dricka salt vatten eller mat med mycket salt, såsom tex julskinka kan leda till förgiftning
 Advokado- Innehåller det för hundar giftiga ämnet persin
 Bariumsalt-(Finns bland annat i fyrverkeripjäser)-Mycket giftigt för hundar
 Broccoli- Bör ej ges rå till hundar, kokt går bra
 Bugchaparal kaktus-Giftig
 Choklad/kakao(teobromin)-Kan vara gmycket giftigt i mängder runt 2mg teobromin per kg
 Citrusfrukter-Bör ej överdoseras
 F-ben-Fågel, fisk, fläsk och fårben ska inte ges kokt till hund då de kan splittra sig
och fastna i halsen, eller förstöra tarmen.
Glykol-Mycket giftigt, dödlig utgång(Så se till att hundar inte slickar på marken vid mackar, parkeringar osv
Grönmögelost-Innehåller roquefortin, en svamp som hundar är känsliga för
Insjöfisk- Ska aldrig ges rå, kokt går bra
Julstjärna-Giftig
Krukväxter med vitaktig saft-Giftiga
Lök-Lök av alla varianter innehåller farliga ämnen för hunden. (Glöm ej alla lökväxter ute, så som tulpan osv..Är dödliga för hundar
Morot- Vid överdosering kan det reativt höga glykosvärdet leda till diabetes
Nikotion-Giftigt
Nötter-Innehåller ofta väldigt höga halter mögelsorter och väldigt salta, kan fastna i halsen
Ojäst deg-När den jäser i magen på hunden, kan den bli berusad
Potatisplantor och rå potatis
Rabarber-Hämmar blodkropparna att bildas
Rabarberblad- Dödligt
Russin-Dödligt och kan allvarliga njurskador
Vindruvor-Kan vara Direkt Dödligt och kan ge allvarliga njurskador
Råttgift-Dödligt om inte behandlas fort
Råäggvita-innehåller avidin som gör att vitaminer förs ut med avföringen istället för att tas upp av kroppen. Ägg gula går bra rå.
Minst 1 ägggula veckan.Är bra för pälsen.
Saffran-Giftigt
Spenat-Bör ej ges för ofta då det hämmar röda blodkroppar
Svamp- Många arter är mindre lämpliga andra dödliga. Lär därför hunden inte äta svamp oavsett sort. Då hunden inte känner igen vilken som går o äta o inte. Har ni tomt ta bort all svamp från gräsmattan, där finns de mest giftig svamp för hund.
Xylitol-För mycket leder till att hundens blodsocker sjunker.
 
Här är giftiga växter som hundar inte ska äta, oftas dödlig utgång. Symtom kräkningar, diarre, skakningar, kramper.
Om din hund är förgiftad ring giftcentralen eller åk direkt in till veterinär.
 
Riddarsporre
Rhododendron
Lupiner
Luktärt
Korallbär
Klematis
Oleander
Prickblad
Julstjärna
Julros
Azalea
humleväxt

Upptäckten av laxrullen...

Vi åkte iväg idag till Sea Hund Och Katt och inhandlade lite gott till vovvarna och även mat tillhajarna. Vi kom hem med följande:

- Skor/Tofflor att tugga på
- Torkad kyckling
- Tjurmuskel
- Laxrulle (OBS: Ny godis med god laxfyllning)


Ja behöver jag säga mer? Laxrullen var en succé för hundarna, de tuggade och slet iden och var helt galna. Sprang från den ena till den andra biter, delade och slet i den. Så ja, vi rekommenderar LAXRULLE. Här får ni se en video bevis på hur gott det var!


Två videoklipp!


Första klippet är från när Husse spelar arg i blicken och Gizmo blir helt underlägsen och ska se så liten och oskyldig ut som möjligt. Ser ni hur han viftar på svansen och sänker örornen?
Det andra klippet är från när jag satt och kikade på Chitassar.blogg.se videoinlägg med Zäta. Leeloo och Gizmo förstod inte riktigt vart allt komifrån, var han i datorn eller under den?

Den dagliga kampen...


Vinnaren i sin vinst!

Minns ni vår tävling där två söta tröjor fanns i potten? Nu har den ena vinnaren lagt upp bilder på vinsten!

Den satt juh perfekt och gud vilken sötnos!:)
Ni kan se fler hos Lina!

Leeloo och tofflan...


Gizmo & Leo


Liten kort video updatering!


"Kamphund" räddar matte från våldtäktsman!


Blandrashunden Klinton, 2, räddade matte. När den 23-åriga kvinnan blev överfallen av två våldtäktsmän satte Klinton tänderna i dem och jagade bort dem. - I dag har han inte lämnat mig en millimeter, säger den 23-åriga kvinnan.

Ja vad är oddset? Efter all snack kring dessa "kamphundsraser" så räddar denna hund sin matte från våldtäkt. Vad säger man om det nu? eloge till vovven Klinton, en sådan ska tydligen alla kvinnor ha med sig en mörk kväll ute.


Att yttra sig till en gräns!

Linda skriver i sin blogg om en person som kommenterat hennes väns hundägaden. Där lilla chihuahua valpen Wille bärs i en hundväska och att hunden på så sätt är understimulerad och biter på saker och ting. Hon har även ofta fått höra massa saker om att ha kläder på sina hundar, ha de i bärväskor mm

Jag har själv fått ta emot ett och annat när Gizmo/Leeloo varit i en väska eller haft kläder på sig. Idiotiska (ursäkta ordvalet) uttalande som: Ja de små råttorna kan väl inte gå mycket? De fryser väl fast eller blåser bort under höst och vinter? Den där Paris Hilton har förstört livet för alla små hundar, så som de klär de!

MIND YOUR OWN BUSINESS! Vad är det med folk och behovet att yttra sig om andras hundägande på det viset. De enda gångerna jag väljer/valt att ha Leeloo eller Gizmo i en bärväska var under valptiden då vi åkte mycket tunnelbana/buss/tåg och det var både svårt att gå i folkmassorna med en liten hund då folk lätt inte såg den och trampade samt att de vart rädda när de var små för så mycket folk och alla ljud. Idag är de fullt vana med det och har inte haft de i en bärväska sedan dess då det inte funnits behovet. Jag har juh inte de i en väska för att det är "sött" eller "trendigt" det fattar väl vem som helst.

Sedan bär Gizmo och Leeloo kläder vid 3 olika tillfällen. Om det inte är för varm och vi ska på någon middag eller på besök så får de på sig något fint, sött och bekvämt. Det påverkar inte de negativt på något sätt alls. Sedan är det när det regnar, då har de regn jackor på sig för att undvika en blöt och äcklig luktande päls. Sist men inte minst är det på vintern då de faktiskt fryser. Gizmo behöver kläder då hans päls fångar upp snö och det blir enorma snöbollar som hindrar honom att röra sig fritt. Så med andra ord har kläderna en funktion.

Man ska inte ens behöva försvara sig själv eller förklara för någon alls om ens val. Varför har det blivit okej för andra att yttra sig om ens hundägande? Gör man detsamma med småbarnsföräldrar? Gör man detsamma med stora hundar som faktiskt oxå bär kläder ibland. Det är inte lätt att vara småhundsägare men det är bland det bästa jag vet!

Så nu har vi fått ut det!

Leeloo gottar i sig...


I behov av en haircut?


Vi går mot höst & vinter!

Ja vi gör juh det, snart är augusti över och september brukar juh vara si och så med vädret. Men det rä alltid bästa att vara väl förbered. Så vi har kikat runt lite "höst/vinter" kläder till vovvarna. Båda fryser ganska mycket när det är kyligt så vi klär de oftast när det är som kallast eller som ruggigast ute.

Här hittade vi massa sött hos Small To Big (klicka för större):



Hos LeChien hittade vi dessa (klicka för större):





Hos Pupstore hittade jag dessa coolingar:



Super fina grejer eller vad säger ni?


Vi ber om ursäkt...

...för en dålig uppdatering!

Jag (matte) har haft massvis att göra under sista semesterveckan och i fredags lämnades Gizmo & Leeloo hos svärföräldrarna där de skulle stanna till söndag eftermiddag då vi skulle på bröllop med övernattning. De var hemma och passades av Vannas pojkvän. Han och 4 hundar. Stackare.


Men nu är matte tillbaks på jobbet och Gizmo & Leeloo är nu hemma med husse som har sin sista semestervecka denna vecka. Kommer att uppdatera så gott jag kan nu i deras blogg.

:)

Licenstvång?

I Aftonbladet kan vi idag läsa om ett förslag som kommit fram. Att man ska ha licens för att äga en hund av viss ras. Det har till exempel lagts fram 4 olika kategorier:

Kategori A innehåller de allra farligaste raserna och för att få en licens måste hunden uppfylla ett tydligt syfte, exempelvis som vakthund eller herdehund. Dessa hundar ska inte få finnas som sällskapshundar och röra sig fritt i samhället. Självklart måste också hundägaren vara specialutbildad på hundrasen.

Kategori B har också flera av de egenskaper som finns hos hundarna i kategori A, men de är mindre och ofta är egenskaperna inte lika framträdande. Det kan exempelvis vara brukshundar och vallhundar. Licens ska endast kunna fås av myndiga personer. Personer som är dömda för våldsbrott, fängelsestraff över ett år eller brott mot djurskyddslagen ska inte kunna få licens. Varje hund ska innan två års ålder genomgå mentalbeskrivning. Ägaren ska genomgå någon form av hundutbildning.

Kategori C saknar de egenskaper som gör hundarna i A och B farliga, men har en sådan storlek att de kan bli farliga om de tränas till det eller uppfostras på fel sätt. Hundägaren bör genomgå en hundutbildning motsvarande valpkurs och unghundskurs, men någon licens för att äga en sådan hund ska inte krävas.
Kategori D innehåller alla andra hundraser och någon licens ska inte krävas.


Jag måste säga att jag är förr detta. Tyvärr så kan inte ALLA människor äga VILKEN hundras som helst. De flesta "större" hundraser har ett syfte. Att antingen vara jakthundar, hederhundar, vakthundar, draghundar mm. Deras kropp och sinne är skapad för att få ut just den energin. Får de inte ut det kan det gå fel. En hund ska inte has för att "den är söt" den "är fin" eller "den är stor, tuff och cool". Man måste kunna fullborda hundens naturliga behov.

Nu vill jag påpeka att jag INTE pratar om de kända raserna som många tyvärr tycker om att smuttskasta så som Amstaff, Pitbull och Rottis. Utan jag pratar om alla hundar med ett ärftligt syfte i rasen som inte alla människor kan hantera eller fullfölja. Därför anser jag att det utan tvekan behövs någon form av licens eller utbildning inför ett hundköp av en sådan ras.

Vad tycker ni? Vill ni läsa mer, KLICKA HÄR!

Paris Hiltons vovves "koja"


Ja vad säger ni? Det skulle inte Leeloo klaga på tror jag!:)

Hundbadet

Idag tyckte matte att det var dags för ute bad igen, då solen sken. Så det gjorde vi!:)



Tävling - Halsband från Cane Minore


Vi är med och tävlar om denna toksöta halsband från Cane Minore.
Den skulle sitta super fint på Leeloo. Vill ni oxå delta? Klicka bara på bilden.

Leeloos halvsyster Twiggy!

Tänk så glada vi blev när vi såg en kommentar från en tjej och där stod det att hon var ägaren till en söt chihuahua tös vid namnet Twiggy som visade sig vara Leeloo halvsyster. De har nämligen samma pappa. Och visst liknar de och påminner om varandra? Massa drag från pappsen.


(Bild lånad från Amandas blogg)

Dagliga dosen av BUS!


Nam nam!


Vi är så olika...


Har sagt det förr, Gizmo älskar tältet!:)


RSS 2.0