Tack för allt Maggie & Emma!


En stor sorg har fallti över alla hundälskare, hundägare och hundmodefantaster
. Maggie & Emma tar farväl av blogg världen och vandrar vidare mot nya horisonter. Vi ville tacka för all den tid vi haft via bloggen, alla otroliga tips, fynd och andra roligheter. En modeblogg som går in i historien och lämnar tassavtryck.

Jag (Matte Alisa), Gizmo och Leeloo vill önska er en massa lycka till och hoppas på att vi en dag nut ill våren/sommaren faktiskt tar oss en fika ute på något hundcafé!

Världens dilemma!

Nu är Leeloo villig, hon har kommit till det stadiet i löpet att hon är mottaglig. Nu vet vi inte riktigt hur vi ska lösa detta. Tanken med att skicka Gizmo till svärmor är inte det allra bästa lösningen just nu tyvärr då deras tik oxå löper. Att ta dit båda är inte heller den bästa lösningen då det lär vara kallabalik där med 2 löptikar och 2 hanar. Dock är den ena en schäfer så han intresserar sig inte som så.

Att lämna de hemma som planerat är kanske inte heller det bästa. Med tikskyddet på Leeloo och stänkskyddet på Gizmo är en lösning men inte en säker en då de kan komma ut ur de och det är nog inte roligt för de båda. Att ha Leeloo i ena delen av lägenheten och Gizmo i den andra med staketet vid sovrumsdörren är en lösning, men då är frågan, kommer Gizmo att föra massa oväsen?

De andra alternativen är att sambon tar mer Leeloo till jobbet och lämnar Gizmo hos svärmor. Men då kommer det andra dilemmat. Sambon jobbar mellan 13:30-21:30. Jag jobbar till 18:05. Att åka till Nacka sen till Haningen och sen hem för mig är fullt omöjligt, jag kommer att komma hem efter honom. Men att ha hundarna utanför hemmet så länge känns inte heller så roligt.

GAH! När Leeloos löp är över blir det kemisk kastrering för Gizmo utan tvekan. Vi kan inte ha det såhär varje gång hon löper. Och den tidigare tanken med att ha honom hos svärmor under Leeloos löp är inte heller möjligt nu då deras tik nu kommer att löpa under samma perioder som Leeloo. Great....

Leeloo & Gizmo är hos svärmor nu. Löptikarna är på övervåningen och hanarna på nedrevåning. Gah! Det kan inte vara det roligaste, hoppas inte Gizmo är allt för jobbig nu. För han var förfääääärlig förra löpet.

Aaah, snart över, snart över!

Gotti gott gott!

Idag åkte vi iväg en snabbis till vår favorit hundbutik, Sea Hund & Katt som nu ligger 5 min ifrån oss. För att inhandla lite gott till vovvarna och mat. Ni får gärna besöka deras hemsida, de har ALLT och personalen är trevliga.

Så efter all modelerande var det dags att ge de en belöning för att de stod ut med alla bilder. Så de fick var sin tjurmuskel, vilket är deras favorit snack.

Nu ligger de båda och sover!


Swedens Next Top Dog Models

Som jag lovat kommer nu bilder på det vi beställde från Finahund.

Här var det allt som kom kom, två klädesplagg var, till Leeloo och Gizmo. Vi höll tummarna för att allt skulle passa och inte vara för stort. Så vi började modelerandet. Leeloo var först ute:

Se så fiiiin hon vart med sina fiiiina kläder. Hello Kitty tröjan satt perfekt och visst såg hon söt ut i den? Och ännu finare var hon i sin asiatiska kimono inspirerade tröja. Sååå söööt!

Den fina halsbandet får Leeloo att se kunglig ut, inte sant? Vilken sessa. Sen var det Gizmos tur.

Min prins! SÅ SÖT! Allt satt PERFEKT på honom. Och jag är sååååååå glad över att rengoverollen satt bra för denna kommer att användas flitigt till hösten och vintern. INGA MER SNÖBOLLAR!

Vi vart jätte nöjda med allt och det satt så fint på de och kvaliten var super fin!

Beställningen har kommit!


Vääänta bara tills ni får se bilder på hur allt ser ut på de!
TO DIIIIIE FOR!:D

Old summer pics!

Hittade lite gamla sommar bilder på nätet på vovvarna. Det var deras första ute bad och de simmade i sjön. Leeloo tyckte det var skojjigt, men Gizmo tyckte det motsatta. De är så olika dessa små:



Åh nu längtar vi sommaren. De älskar att vara ute vid stranden och plaska!
VI VILL HA SOMMAR!

Dilemmat hemma...



En dag på stranden!(bildbomb)








It's an open bar baby!




Finahund.se har total utförsäljning!

Så är det, läste hos Emma & Maggie att de har utförsäljning och har 50 % på allt. De har allt ifrån kläder till smått och gått. Har inte mycket för små hundar, men man kan hitta några saker. Har handlat förr hos de och varit super nöjd.

Så jag klickade hem följande till Gizmo & Leeloo:


Allt gick på 400 kr. Är inte det att fynda? Så skynda er in till Finahund.se och shoppa.

Who needs a bed?


Nu finns vi på bloglovin', så följ oss!

Följ min blogg med bloglovin

Utmaning till alla hundägare!

1. Vad heter din hund/hundar? - Gizmo Killer & Leeloo Valentine
2. Vad är det för ras/raser? - Gizmo är Chihuahua,Papillon,Toypudel & Yorkshireterrier. Leeloo är Chihuahua/Papillon.
3. Födelsedag? - Gizmo: 15/9-07 Leeloo: 14/2-08
4. Hur kommer det sig att du valde just din/dina hund/hundar?
- När vi skulle bestämma oss över Gizmo så var vi egentligen intresserade av hans bror som vi såg på annonsen. Men när vi kom dit och jag satte mig ned, kom alla valpar fram och efter någon minut försvann de. Men Gizmo stannade kvar och nosade nyfiket på mig. Då visst vi att HAN hade valt OSS. 
- Leeloo valdes precis när hon föddes, vi visste sedan innan att vi ville ha en tik och i hennes kull var de 2 tikar inklusive henne. På väg hem från akuten höll jag i Leeloo mot min bröstkorg. Då visste jag att hon var den tösen som skulle bli vår.
5. Hur var första dagen hemma med valpen/valparna?
- Gizmo var lite blyg i början men jag lättade upp stämningen med att leka med leksakerna.
- Leeloo var en sann buse och tuff brud redan då. Hon och Gizmo busade direkt.
6. Hur gick rumsrenhets/koppel/kommando träningen?
- Gizmo kom till oss i November, vägde 600 gram och marken var snötäckt. Så rumsrenheten dröjde lite då kan inte ville kissa ute. Men däremot lärda han sig av eget val att gå till toaletten och göra sina behov. Så vi lade en tidning där under träningen. Koppel gick jätte bra, någon dag eller så. Kommandon lika så. Gizmo kan huuuuur många kommandon som helst. Han är väldigt lätt lärd.
- Leeloo var någorlunda snabb med rumsrenheten oxå men inte lika duktig med att gå på tidningen så det tog tid. Koppel och halsband var det som tog längst tid för henne. Drygt över 1 månad tog det tills hon verkligen kände sig normal med koppel och halsband. Än idag gillar hon inte halsband, därav har vi sele. Kommandon är hon av natur duktig.
7. Hur fungerar hunden/hundarna med andra hundar?
- Gizmo intresserar sig av andra hundar, stora som små. Tycker om att busa och leka. Kan ha svårt för vissa hanar. Men annars kommer han bra överrens med allt och alla.
- Leeloo däremot är mkt mer tillbaka dragen. Hon gillar inte så mkt andra hundar, tycker att de är läskiga. MEn får hon umgås en dag med en hund accepterar hon den sen.
8. Hur är de mot människor?
- Gizmo ÄLSKAR människor och speciellt barn. Han rä nog den mest sociala hunden i världen.
- Leeloo är även här tillbakadragen för det mesta och det tar henne lite tid att acceptera någon.
9. Har din/dina hund/hundar några speciella egenskaper? I sådana fall vilken/vilka?
- Gizmo har många speciella egenskaper, bland annat älskar han att se på TV och kan se en hel film. Han kan INTE vara ensam för en sekund, älskar barn och är väldigt duktig på trix.
- Leeloo är väl speciell hon med, av natur är hon lydig, springer aldrig bort, gör inte något dumt och du behöver bara säga till henne en gång och hon lyssnar. Äter ALLT! Är BÄST på att tiga mat.
10. Utamana nu någon eller några!
- Asta
- Maggie
- Gizmo & Cindy
- Tigger
- Nellie
- Sam
- Tyra & Polly
- Valentin & Jake
- Zamme & Whisky
- Bertil

Strand bus!

Under helgen tog vi en långpromenad till Sätra Strandbadet. Det var så stort och fint och vovvarna älskade det.

Så stort, ljust och fräscht. Men riktig sandstrand och vattnet var ljusblått och rent. Vovvarna busade ihjäl sig vid vattnet, i vattnet och jagade fåglar!

Ja ni förstår hur kul de hade!:)

Leeloos andra löp är på ingång!


Nu har lillans vuvla börjat svullna upp
, hon är seg och vill helst vara för sig själv och inte bli störd. Gizmo skyddar "sin hona" och lämnar inte hennes sida för något alls. Men snart får han nog flytta över till svärmor då Leeloo är under hög löpet för att det är jobbigt för båda.

Stackars Leeloo som precis blvit frisk och nu ska hon börja löpa oxå igen. Om det inte är det ena så är det alltid det andra. Snuttan min!

Picnic vid vattnet!

Igår åkte vi iväg på en lite picnic till en picnic plats i Upplands-Bro som heter Ådö. Jätte mysigt trotts att det var riiiiiktigt kallt och blåsigt ute och vinden var kall. Men Giz och Lee tyckte det var roligt ändå.

Gizmo tyckte om att morra mot de andra vovvarna så han fick stå kopplade. Medans Leeloo hade det skojigt med fisken...

Men sen vart det för kallt och vi rörde oss hem. Men det var roligt så länge det varade!

I väntan på kokt torsk!


Fästingtider närmar sig!

Jag har fobi mot fästingar, det är bland det värsta jag vet. Och nu vet jag att tiden för fästingarna är i gång och vi måste skyddas. Detta gäller självklart våra små. Leeloo hade ett par under förra sommaren, Gizmo har somt ur inte drabbats, av någon anledning fastnar de inte på honom.

Då Leeloo fick en enorm och läskig reaktion på apotekets Scalibor fästinghalsband så ska vi INTE inhandla den iår utan vi satsar på den vi hade innan, En örthalsband mot fästingar.
Så jag ville bara påminna er om att skydda era vovvar mot dessa ÄCKLIGA kryp!

En sjukling...




Uppdatering den 16/4:
Leeloo mår ltie bättre, iförrigår var hon på en 24 timmars fasta och igår började hon äta kokt ris och kokt kyckling. Hon bajsar inte lika ofta nu och bajset blir allt fastare. Hon är lika pigg och glad som hon alltid är och är på bättringsvägen.
Idag och imorgon är husses hemma och tar hand om lilla sjuka damen!

Gizmo & Leeloos trix!

Här kommer några av de trix som Gizmo & Leeloo kan:
Duktiga de är ellerhur?

Info om diarré och kräkningar!

Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Ofta börjar det hela med att de blir magsjuka. De kräks och får därefter diarré. Här får du tips på hur du kan hjälpa hunden om den drabbas.

Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Ofta börjar det med magsjuka. Hunden kräks och får därefter diarré. Vid de lättare fallen blir avföringen lös och smetig, i andra fall sprutar diarrén ur hunden. Avföringen är vattning och kan slutligen bli blodig.

När hunden har kräkningar och diarré förlorar den vätska. Hos små hundar kan detta snabbt ge upphov till allvarlig uttorkning medan stora hundar klarar det bättre.

Magsjuka kan orsakas av att hunden ätit något den inte tål eller av olika virus. Mest känt är parvovirus eller "hundpest". De flesta hundar är nu för tiden väl vaccinerade mot parvovirus; vaccinerna ger ett gott skydd. Man kan dock se hundpest hos unghundar där man inte följt rekommenderat vaccinationsprogram.

Om en hund får diarré är det viktigt att man inte utfodrar den. Mag- och tarmkanalen måste få vila och hundar klarar sig länge utan mat. Däremot är det viktigt att de har tillgång till vatten.

Blir diarrén intensiv, och framför allt om den blir blodig, ska veterinär uppsökas. Vid enklare diarréer ska maten tas bort minst 24 timmar. Ge endast vätska, eventuellt så kallad sportdryck. Du kan också blanda en matsked honung och en tesked salt med en liter vatten. Av detta ska hunden ha en deciliter per kilo kroppsvikt och dygn, för en 30 kilos hund blir det cirka tre liter.

När diarrén har upphört ges dietmat under cirka en vecka. Dieten kan bestå av kokt fisk och kokt ris. Därefter går man försiktigt över till normal kost.

Om din hund drabbas av diarée, gör så här:

  • Dra in maten - svält i minst 24 timmar

  • Fri tillgång på vätska med till exempel honung - saltvatten

  • Diet - ris och fisk

  • Vid frekvent diarré och blodig diarré - sök veterinär

  • Noggrann kontroll av avföring och kräkningar med avseende på frekvens och utseende

Källa: Agria


Leeloo är sjuk!:(

Lilla Leeloo är sjuk sedan igår, hon har diarré och kräkningar. Hon mår annars bra och är pigg och alert trots detta men har diarré och kräkningar. Så nu ska hon fasta i 24 timmar och bara dricka vatten med honung och salt. När diarrén sedan avtagit så ska hon äta kokt fisk och ris.

Så håll tummarna för lilltjejen att hon snart blir frisk! Hon tycker inte alls attd et är roligt!

Påsk ute på Djurgården!


Idag tog vi ut vovvarna och åkte till Djurgården för att njuta av det fina vädret. Vovvarna fick äta glass vilket de tyckte var kanon. Efter ett tag var tungan ute på båda och de ville hem igen.

Hoppas ni alla har varit ute och njutit av vädret som vi har gjort och glöm nu inte att dricka mycket vatten!

Våra änglar!


Är inte de bara för fina tillsammans?

Gizmo Killer


Vår snygga prins!

Leeloo Valentine


Vår vackra princessa!

Dagens myspys!


Dagen började med att Gizmo och Leeloo myste i soffan. Eller ja, något liknande. Leeloo höll på och naffsade massor på Gizmo och brotta ned honom. Antar att kärleken börjar alltid med bråk!

Sen kom husse hem och de myste vidare med honom i väntan på att maten skulle bli klar.

Sedan blev maten klar, Gizmo och Leeloo fick korv, skinka och keso!
De tyckte att det var smaaaaaskens!


Enorm bildserie från idag!









En av Gizmos många egenskaper!


Sedan Gizmo var liten har han allti älskad att titta på TV och speciellt Animal Planet. Han sätter sig alltid på soffan och kan sitta och tittat på TV i flera timmar. Animal Planet är det bästa och speciellt när det är program som har med hundar eller hästar att göra. Det älskar han. Är det däremot lamor eller kossor gillar han inte alls det.

En dag såg vi på filmen Eight Below som handlar om hundar, han tittat med i hela filmen med spänning. Han ylade när något sorgligt hände och han vart vettskrämd när en enorm säl hoppade upp och skulle attackare hundarna. Han hoppade upp och skällde. Då förstod vi att han inte bara ser på TV:n han tittar oxå.

Det mina vänner är något helt unikt med vår lilla Gizmo!

Försmak på påskgodisen!


Idag fick Gizmo och Leeloo en liten försmak på vad som väntar de nu till påsken. Det var torkad fisk. Något de aldrig ätit förr. Så jag chansade då de annars ÄLSKAR kokt torsk. Och fel hade jag inte, de fullkomligt ÄLSKADE det. Det kanske syns på bilden.

Här är då deras påskägg, fyllda med "lyxgodis" som vi köpte hos Sea Hund Och Katt. Lyxigare och godare än så blir det bara inte. Tror ni de längtar till påsk?

Nytt husdjur?

Jag har länge varit intresserad av hajar och alltid velat ha en akvariumhaj. Så nu verkar det som att det är möjligt och jag ska ut på jakt efter en sådan och akvarium och hur det helt enkelt fungerar att ha en sådan.

Så Gizmo och Leeloo kanske får ännu ett sällskapsdjur, en haj! Undrar hur de tar det!

Leka med bollen

Gizmo älskar att leka, har är verkligen inte som Leeloo. Han vet hur man leker med leksaker och han letar upp dig med bollen när han vill leka. Så gick det till imorse. Han ville leka med fotbollen.

Han gillar att jag kastar den på sacco säcken så han tar satts och hoppar in i den som om han dök.

Medans Leeloo bara sitter och tittar på och undrar hur han orkar!

Gizmo är nyfriserad!



Och till detta använder jag mig av denna:


Går att hitta hos Sea Hund Och Katt!

The day of hell!

Idag var det dags för följande:
- Klippning
- Kloklippning
- Bad
- Örontvätt
- Borsta tänderna





Så går det till varje gång!:)

Den mystiska hunden...

Igår kväll var jag, Gizmo & Leeloo med om något mystiskt och oförklarigt. Vi var ute och gick på vår kvällspromenad i regnet. Jag har på mig min tjocka jacka med luvan. Plötsligt hör jag Gizmo och Leeloo morra till. Jag tittar omkring och sedan vänder jag mig om.

Där står plötsligt en hund, utan koppel, utan halsband och en hundras jag aldrig sett tidigare. Kort och strävhårig i en orangefärg, nosen var ljusrosa och ögonen svarta. Han såg ut som en form av "mini" doberman i dragen, hunden stod bara och tittade på oss. Jag såg mig omkring för att se om jag hittade ägaren, men inte en människa så långt ögat kunde se. Han bara stod där och tittade på oss. Vi tittade tillbaka, jag var lite orolig då den var lös och Gizmo och Leeloo har inte haft goda erfarenheter av lösa stora hundar. Men de slutade morra. Och stod bara och tittade på.

Vi stod i kanske en minut och ingen av oss rörde en fena. Jag väntade nog på att se någon springa runt och ropa efter hunden men ingen kom. Så jag började röra på mig långsamt, Leeloo och Gizmo följde mig lugnt. Hunden gick sakta efter oss. Jag vände mig om då och då och såg på hunden och hans såg lika lugn ut hela tiden. Gizmo och Leeloo var lugna de med, ovanligt lugna för att en lös och främande hund gick bakom oss.

Sedan gick han lugnt förbi oss och försvann in i skogen. Vi förstod inget, Gizmo och Leeloo såg efter hunden och verkade både misstänksamma och förvirrade som jag var. Vem var hunden? Hade den någon ägare? Vad var det för ras? Det fanns något mystiskt med den hunden, jag kan inte släppa den ur mina tankar...


RSS 2.0