Happy Halloween


http://behavioralhealth.typepad.com/photos/uncategorized/pumpkin20cat20and20dog.jpg

Trevlig Halloween gott folk och hundar!:)
Nu ska vi snart iväg till Small To Big för en liten lördags fika!

Syns kanske där!:)


Gizmo blir inte glad idag...


Neh, ingen rolig dag för Gizmo för att idag klockan 18:30 ska vi vara på Södra Djursjukhuset och Gizmo ska få sin 2 års vaccinering. Han vet inte om det ännu och jag ska muta honom med massa godis.

Han brukar vara lugn när vi väl är där och lite förvirrad och sen när det sticker till rycker han och piper till och sen slänger han sig upp i min famn och vill bli klappad och omhändertagen. Leeloo brukar knappt reagera.

Hur reagerar era hundar?


Det gick jätte bra, Gizmo väger hela 1,85 kg. Han skötte sig bra, pep till och klättrade upp i min famn. Sedan så klämde veterinären lite på hans knän och hans vänstra knä verkar sitta lite lös. Så vi ska boka tid till ortopeden för en bättre undersökning och han kanske får gå på sjukgymnastisk. Han brukar lyfta den tassen och springa på alla tre istället. Vi trodde alltid att det var något han bara gjorde för att han ville men vi bad henne kika på det och då upptäckte hon det.

Min lilla snutte, nu är vi lite oroliga! Matte och Husse älskar dig massor!


Matte slår rekord i snurrighet idag...


Våra fin fina skålar!

Igår fick vi hämta ut skålarna vi beställt hos Stockholms Zoo Varuhus från Ferplast. Vi vart så glada, för de fick in 3 stycken, en orange, en grön och en blå. Vi har juh sedan tidigare en orange. Så vi bestämde oss för att ta med alla tre. Varför undrar ni då?


Vovvarna sover i sovrummet med oss och varje natt bär vi in deras vatten och matskålar från köket till sovrummet då vi tycker om att sova med dörren stängd till sovrummet och Gizmo och Leeloo tycker om att ät apå nätterna. Så nu har vi en uppsättning i sovrummet och en i köket.

Smarta vah?

Matte var knasig imorse...

Matte steg upp och såg att klockan var 10.00. Panikslagen över att vovvarna nog är super nödiga kastade hon på sig kläderna och drog med två trötta vovvar ut i regnet. Väl ute slog det henne, klockan är juh bara 09:00. Men som ursäkt fick vovvarna en smarrig frukost istället.


Gizmo och Leeloo förlät en snurrig matte!

Kärleken till tjurmuskel...


Fredagsmys

Då lagar matte favoriten köttfärs med paprika och vovvarna äter sig mätt och belåtna.
Sedan segar de resten av kvällen på soffan.

Trevlig fredag allihop!:)


Lite bilder från dagens bravader...

Nu har gästerna åkt hem. Jisses så trevligt vi hade det. Gizmo och Gizmo kom super bra överrense som de brukar göra, lite bråk var det då och då när lill Gizmo lekte för mycket med Cindy, då sa stora Gizmo ifrån att det var hans tjej. Men lill Gizmo och Cindy busade massor. Leeloo var lite tillbakadragen som hon brukar. Vågade busa lite då och då annars tittade hon mest på.

Lill Gizmo gillade Adam massor och Adam gillade Gizmo, men inte när Gizmo skulle pussa hela tiden, då blundade han när han såg att Gizmo var på väg mot honom. Nu fick vi även en chans att se hur Gizmo och Leeloo är kring småbarn. Gizmo ÄLSKAR barn det har vi alltid vetat, han låter dra i honom, klämma på honom och busa med honom. Leeloo vill helst inte vara nära barn. Haha!

Men så skoj hade vi idag i alla fall!:)

:) Visst påminner Leeloo och Cindy lite om varandra? Cindy är en korthårig version av Leeloo!:)


Otåliga vovvar...


VINNAREN!

Av 29 deltagare blev deltagare nummer 3 slumpmässigt utvald.
Grattis Tila till vinsten, en rosa Gustaf & Evita sele!

Vänligen maila adressen, färgval och storlek till:
[email protected]

Alla andra tävlande tuuusen tack för att ni medverkade, vi skulle jätte gärna ge er alla en vinst men ni får hålla tummar och tassar för en vinst i nästa tävling.

Tusen tack Small To Big som är med och anordnar tävlingar i vår blogg, det är så otroligt roligt tycker vi!
Hoppas ni besöker Small To Big!:)


Finbesök av Gizmos pappa Gizmo!


Idag kommer Gizmos pappa Gizmo på besök. För er nya läsare som inte vet om Gizmos historia så kan jag lite kort berätta om den och sammabandet med Gizmos pappa och hans namn.

Vi hade bestämt oss att vi skulle skaffa en liten vovve som inte vart så stor, vi var sugna på antingen chihuahua eller yorkshireterrier. Så vi klickade in oss på blocket och sökte. Då hittade vi en underbar söt kull med 4 helt olika valpar. De var den perfekta blandningen, Chihuahua, Yorkshireterrier, Papillon och Toypudel. Genom bilderna föll vi för en vit hanvalp med lite bruna och svarta fläckar och vi hade redan börjat fundera ut lite namn.

Några dagar efter att vi kontaktat uppfödaren åkte vi iväg för att kika på valparna. När vi väl kom dit sprang alla valpar fram, luktade, nafsade och var nyfikna. Efter några minuter försvann alla, utom en, en lite grå/brun fluffboll som satt vid mina ben, luktade och tittade upp mot mig. Jag lyfte lilla valpen, såg honom i ögonen och det var kärlek vid första ögonkast och husse kände detsamma. Då brast vi båda ut samtidigt: Han ska heta Gizmo.

Uppfödaren skrattade till och sa att Gizmos pappa oxå hette Gizmo. Vi skrattade alla och kände att det var ödet att lilla hårbollen skulle bli vår. 1 ½ vecka senare hämtade vi hem vår lilla snutt Gizmo, till vår lilla etta på 25 kvm i Tullinge. Precis då startar jag Gizmos nogg/blogg och en dag strax efter Gizmos ankomst får jag en kommentar. Det är Gizmos pappas matte som hade hittat oss av en slump och även de bor i Tullinge, hur "ödet" är det? Lyckan är stor, vi får se massa bebisebilder på Gizmo och efter det träffas vi då och då för massa bus.

Nu fick ni lite snabbt reda på Gizmos och Gizmos historia!:) Far och Son! Idag blir det massa bilder och skoj!

Helgbabbel!



Ja som ni förstår så står dusch och klippning på schemat idag för Gizmo & Leeloo för imorgon får vi nämligen gäster. Det är Gizmos pappa Gizmo, hand tjej Cindy, hans matte Louise, husse Petter och lillhusse Adam. Vi ska först ut på promenix hos oss och sedan ska vi upp på fika hos oss.

Idag har vi (husse och matte) storstädat hemmet och allt luktar och är fläckfritt!

En hemsk historia...

Blev tipsad av Danielle, Rex Matte om detta:

Artiklen heter "Högg ihjäl anfallande hund - riskerar fängelse"
men den rubriken passa sig verkligen inte enligt mig.

Läs, begrunda och tyck sedan till;



"Massor av människor har engagerat sig i diskussioner på nätet om dramat som utspelades i helgen i byn Stokkemarke på Lolland. En hundägare rastade sin lilla terrier på Vestre Landevej när Dennis Petersens amerikanska bulldogg Micki hoppade ut genom ett fönster och bet sig fast i ryggen på den andra hunden. Den förtvivlade ägaren försökte få loss sin hund och fick tag på en räfsa och körde in skaftet i gapet på Micki. Men han vägrade släppa.

En man som kom förbi i bil hoppade ut med en kniv i handen. Han ryckte och slet i Micki och fick loss hunden så han kunde sticka kniven i strupen på den. Mannen avslutade med att dra i väg den amerikanska bulldoggen och skära av den halsen.

Den angripna terriern togs till djursjukhuset i Maribo och är utom fara.

Dennis Petersen var inte hemma. Han hade bett sin mamma Jette att se till hunden. Nu debatteras frågan om knivdådetvar nödvärn - eller ett brott. - Vi utreder ärendet och jag räknar med att vi åtalar mannen som stack ihjäl hunden för skadegörelse och brott mot vapenlagen, säger Soren Vägter vid polisen i Nakskov till tidningen Folketidende.

Om dödandet skulle bedömas som nödvärn slipper mannen straff. Nödvärn får enligt dansk lag tas till för att avvärja till exempel ett angrepp på liv, hälsa eller egendom. På nätet går diskussionens vågor väldigt höga."


Herregud! Jag förstår att ägaren till lilla terriern skulle reagera på det viset och hugga hunden i ilskans stund på det viset. Men att en annan person utomstående, redan efter hunden släppt terriern gick mannen vidare med hunden och skärde halsen av det. Det var hemskt, en hemsk dåd.

I mina ögon hade han inte rätt att avrätta den hunden och borde dömmas för det brott han begått. Samtidigt som ägaren till den avlidne hunden oxå ska straffas för att inte ha haft tillsyn över sin hund som i sin tur attackerat lilla terriern. Men jag tycker att döden är den absolut sista utvägen för en aggressiv hund. Det finns andra sätt att lösa problemen, bara man vill och kan.

Vad tycker ni?


Smygstartar julkänslan...

Ni få som kanske läser mattes privata blogg vet att hennes kärlek till julen är oändlig och har redan inhandlar julpynt till hemmet. Detta leder självklart till att jag gärna julinspirerar mina hundar och deras vardag. Gizmo och Leeloo får gröt till julen, får julmössor till julfotograferingen och självklart massa presenter under julgranen.

Nu fick vi ett mail från Posh Pooches och där stod det JUL med störa röda bokstäver och mattes lycka var fullkomlig. Jag klickade in mig direkt och satt och både "oooaade" och "aaade". Titta bara på sakerna nedan så förstår ni, bilderna går självklart att klicka upp för större:



Håller ni inte med om att det är helt sanslöst bedårande? Jag vart sugen på tröjorna här ovan och även möss och halsduk för julkort. Så sött!:)

Brukar ni julinspirera era vovvar?


Det snöade idag...


( Bilder från Februari 2009)

Nu är matte frisk igen och jobbar. Men det har varit mkt så bloggandet har inte varit på topp här så att säga. Men det kommer igång så småning om. Men idag snöade det lite imorse. Och ni som följt vår blogg ett tag vet att Gizmo ÄLSKAR snön. Så han längtar nog till vintern lika mycket som matte. Leeloo däremot gillar snön när hon är påklädd.

Till helgen ska vi kanske träffa Gizmos pappa Gizmo, hans tjej Cindy och deras matte Louise, husse Petter och lill-husse Adam. Det ska bli super roligt för att sist vi sågs var det i Januari tror jag. Det ska bli super trevligt att se vovvarna busa och även träffa lilla Adam.

Men nu ska matte fortsätta jobba. Men det är så kul att så många är med och tävlar i vår tävling. Är du ännu inte med och tävlar? Klicka baar in dig på bilden nedan och delta du med.


Gizmo & Husse spelar "fotboll"!

Se så fokuserad han ser ut när han spelar, en sann fotbollsspelare!
Och Leeloo är bara avis och ska vara med för att vi ger all uppmärksamhet till Gizmo!


Tack Stockholms Zoo Varuhus

För ett tag sedan så tappade jag en prydnadsstaty på en av Gizmo och Leeloos matskålar och jag vart så ledsen. Då jag verkligen tycker om de skålarna, de är annorlunda och finns inte överallt. Så jag började leta efter vart de kom ifrån då det inte står på de. Men jag letade och letade men hittade inte. Jag ville inte ge upp, jag vill ha de skålarna. Punkt slut.


Så igår när vi gick till Stockholms Zoo Varuhus för att köpa mat till hajarna och beställa en refill påse så såg jag de, skålarna, där hos de och jag vart övelycklig. Dock fanns det bara i storleken Large och i gröntfärg. Men vi frågade ändå om man kunde beställa hem via de? Och visst kunde man det och vi fick även välja storlek och färg. Det kallar jag service och kundvård. Så om ca 2 veckor får vi skålen och vem vet, vi kanske köper alla tre (de kommer i 3 pack i olika färger).


Just nu har vi som ni ser den oranga och innan hade vi den blåa. De kommer i tre pack så vi kansek köper alla tre, så har vi två i sovrummet och två i köket. De kommer från Ferplast och heter Comet!

Tack Stockholms Zoo Varuhus!

En trött morgon...


En sjuk matte...

När det är en sjuk matte hemma så gör man inget annat än att bara ligga på soffan och sega sig. Gizmo och Leeloo leker lite, en stund men sen vill de bara ligga vid min sida och se till att jag mår bra. Mina små skyddsänglar.


Förrigår kväll när jag mådde som värst var Gizmo jätte orolig, gick runt mig, fram till mig och pep och ville slicka där jag hade ont, så jag böjde mig fram och han slickade mina kinder, på nästbenet och pannan. Jag misstänker nämligen att jag fått bihåleinflammation.

Så roligt att så många vill vara med och tävla, hoppas fler hakar på. Det är så roligt med tävlingar tycker jag och man blir så glad när andra blir glada!:)

Var friska nu alla hundar och hundägare!

Tävling: Gustaf & Evita sele från Small To Big!

Nu kör vi igång med en tävling i bloggen. I sammarbete med Small To Big såklart får ni nu chansen att tävla om en snyggt & stilren rutig textilsele i mjuk och bekväm modell! Selet är dubbelsytt och är fodrat & det sitter säkert på din hund. Det är sällbart och knäpps med ett snäppspänne och kommer från Gustaf & Evita. Lite tjockare och perfekt inför kyliga dagar!


Vinnaren får välja vilken färg och vilken storlek det ska vara!

Tävlingsregler:


- Om du inte redan är inskriven till Small To Bigs nyhetsbrev så gör gärna det via denna länk. Helt kostnads fritt och håller dig uppdaterad om roliga nyheter och kampanjer.


- Har du en blogg så länka i bloggen om tävlingen (använd gärna bilden ovan).


- Skriv en kommentar i detta inlägg med färg och storleksval


Inte svårare än så! Nu kör tävlingen fram till den 18/10!


Inte alla gillar hösten...


En duktig och en tjuv...


Det är en sådan vecka...

Där husse jobbar sent, matte har fullt upp på jobbet och hemma. Så uppdateringen blir lite torr under dessa veckor. Men kanske uppdaterar lite idag. Fast Gizmo & Leeloo är på övernattning hos svärföräldrarna.

Håll ut kära läsare och snart dyker en ny tävling upp i bloggen!:) Spännande vah?


RSS 2.0