Leeloo skrämde Gizmo så han gömde sig...


Leeloo, Gizmo & Pintita busar!


Dagens bus och bravader!



Här kommer en liten videoklipp från idag. Vi träffade mina syskon och farmor och Gizmo busade ihjäl sig med lillbrorsan. Gizmo älskar barn, nog för att de har minst lika mycket energi som han och tycker om att busa.


Bilder...


VINNARNA: Mikka & Lina

Vinnaren av Barkforce tröjan blev:

MIKKA!

Vinnaren av Doggie Angel tröjan blev:

LINA!

Dessa blev slumpmässigt utlottade. Mikka var deltagare nr.2 av 16 tävlande om Barkforce. Lina var deltagare nr.9 av 12 tävlande om Doggie Angel.

GRATTIS VINNARNA!
Skicka ett mail till [email protected] med er ADRESS och STORLEK!

Alla andra tävlande, tuuuuuusen tack!:) Bli inte ledsna, vi lovar att dte kommer fler tävlinga ri sammarbete med underbara och coola Small To Big. Glöm nu inte att besöka den!


Little Miss Sunshine & Mr Happy


Har beställt hem från Posh Pooches två t-shirts till Gizmo & Leeloo. En Little Miss Sunshine till Leeloo och en Mr Happy till Gizmo. De är tok söta och sedan jag köpte Little Miss Trouble till Leeloo vart jag förälskad i de!

De hittas hos Posh Pooches från 129 kronor och med massa olika texter!

Hemma mys!


Gizmo älskar tältet och sover gärna inne i den. De får ibland slåss om den!

:)

Tummen upp för aktiveringsspel!


De var suuuuuper duktiga!:)

Ps:
Vi shoppade lite i Bromma Zoo:

Sockersött hos Pet London!

Jag trodde att jag skulle svimma när jag klickade in mig till Pet London. Det fanns hur mycket somhelst och hur sött som helst. Deras sängar var livsfarligt söta. Kika in bilderna nedan, ni kommer att smällta.



Håller inte ni med mig?

Leksakstips!


Haute Diggity Dog är ett känt designermärke från USA och deras produkter är mycket uppskattade av ett flertal kändishundar. De tillverkar hundleksaker, hundkläder och andra hundprodukter. De är ofta omskrivna i Vouge och andra modetidningar. Märket och produkterna älskas inte bara av kändishundar utan även av deras mattar och hussar. Ett säkert tecken på detta är att de varit exklusivt utvalda som giweaways i presentpåsar vid Oskarsgalan till de nominerade och presentatörerna.


Gosig hundleksak i fleece med rassel och pipljud inuti. 20 x 20 cm. För att hunden ska kunna få visa sina känslor mot hundfångaren, veterinären, exet eller brevbäraren.


Dog Planet är ett designföretag i USA med mottot: think globally, act doggedly. Det innebär att man satsar stora pengar på att vara ett designföretag med socialt ansvar och miljöansvar samtidigt som man tillverkar produkter som får hundars svans att vifta och ägarna att känna sig nöjda. Naturligtvis är alla deras produkter giftfria och faktiskt även återvinningsbara, och en del av deras produkter tillverkas av återvunnen Tuff®, allt för att skona miljön. Man har även ett projekt som heter the dog planet foundation, som går ut på att stödja projekt som har att göra med samspelet mellan hund och människa. Man stöttar arbetet med hemlösa hundar, och många andra projekt.

Ni hittar alla dessa hos Swecat!

Efter en lång dag ute...


Ni glömmer väl inte!


KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT DELTA!

Green Fields

Vi har länge använt Green Fields produkter för pälsvård och varit super nöjda. Greenfields har revolutionerat pälsvårdindustrin med sina unika hundprodukter för pälsvård. Genom att enbart använda naturliga oljor från alla världens hörn ger Greenfields hundprodukter ett skydd mot omvärldens påverkan på pälsen och gör att djurens päls blir naturligt vacker.

Greenfields är ensamma i världen om att ha framställt ingredienser som återskapar de naturliga fuktighetsmedel som fåglarna har och som skyddar deras sköra fjädrar. Utöver dessa unika upptäckter så har Greenfields även tillsatt uppbyggande proteiner och försäkrat sig om att den slutliga produkten är så skonsam som möjligt. Framförallt är det viktigt för Greenfields att deras hundprodukter för pälsvård inte irriterar djurens delikata ögon. Det vill säga färre tårar för både djur och ägare.

Så idag inhandlade vi följande produkter:


Nu kan din hund hållas väldoftande samtidigt som pälsen får en extra glans och lyster. Med nya Doglotion från Greenfield.

Greenfields lotions tar skonsamt bort oönskade dofter. Din hund luktar fräscht och pälsen får fantastisk lyster och strålande glans. Perfekt för utställningshundar och husdjur. Greenfields lotions finns i 8 olika dofter och varje flaska inehåller 75 ml. Lotionen sprayas på pälsen för att ta bort oönskad hunddoft eller för att göra pälsen mer glansig och minska den statiska elektriciteten.


Schampo och balsam i ett för regelbunden användning. Det stärker pälsens fuktighetsbalans och ger extra glans.

De finns hos Small To Big och hittas även hos SweCat! Rekommenderar verkligen!

Shoppingen!


Det shoppades såklart, två fina linnen, shampoo och lotion med doft av Tropical Mango. Tusen tack Ninnie för Little Miss Trouble linnet, den sitter perfekt på Leeloo och visst ser hon bedårande ut i den? Husse vart glad för Gizmos linne.

Bilder från dagens besök hos Small To Big!

Nu ligger de utslagna på soffan och snarkar i kapp. Vi hade en otroligt trevlig stund på Small To Big. Först var det att ta sig dit, tåg och buss och värme. Det var inte en glad Gizmo men det var värd det när vi väl kom fram. Strax efter oss kom Anneli med sina söta pojkar Romeo och Yoda. Romeo var det sötaste jag nååågonsin stött på. Jag föll pladask för honom, en riktig charmtroll! Vi fikade, pratade om det ena och det andra och tog massa bilder.

Det kom massa hundar och stämningen var perfekt, inte mkt bråk och massa skoj. Butiken och cafeét var urmysigt. Det var fint, hemtrevligt och Ninnie (ägaren) var lika go och trevlig som hon alltid är. Ett sant nöje att komma på besök. Man vill juh inte gå därifrån. Vi stor trvides där och ska komma oftare på besök.


Gizmo var duktig och umgicks med allt och alla, Leeloo satt mest bredvid mig och tittade på alla på avstånd. Men det var super roligt ändå. Det åts och det shoppades. Så här kommer en bildbomb.







Så tack alla söta hundar och trevliga hundägare, Anneli och pojkarna och framför allt Ninnie. Det var super roligt och trevligt! :)

Small To Big here we come!

Nu tänkte vi hojta till!:)

På onsdag klockan 12.30 tänkte vi infinna oss i Small To Big's hundcafeé där vi ska träffa Anneli och hennes söta vovvar. Så är det fler av er bloggläsare som är i Stockholm och har tid över, kom förbi. Vore super roligt att träffas!

Det ska hur som helst bli super kul att träffa Anneli och hennes söta chihuahor, hoppas alla vovvar kommer överrens. Och vi ska även passa på att shoppa lite hos Small To Big!

:) Så vi ses väl där, onsdag, 12.30!


En långpromenad...

Vi var ute på en lång promenad på stigar, ängar och skog!




Det var underbart och välbehövligt!

Tävling: Vinn en tuff tröja från Small To Big


Nu kör vi igång med en ny tävling och denna i gång
i sammarbete med otroliga
Small To Big.

I potten ligger dessa tuffa och söta tröjor, Barkforce Guard (värde: 199kr) för en tuff kille och Doggie Angel (värde: 199kr)  för den tuffa tjejen.

De finns i följande storlekar:
Barkforce Guard: 1-6
Doggie Angel: 1-5


För att delta behöver du endast göra följande:
- Skriv en kommentar i detta inlägg där du skriver vilken tröja ni tävlar om och storlek.
- Länka i er blogg (om ni har en) om tävlingen.
- Håll tummar och tassar för en vinst!

Missa inte denna chans nu utan tävla. Tävlingen är igång fram till den 27:de!
TÄVLA TÄVLA!

Två nöjda vovvar...


Vår matta har blivit invaderad...


Leeloos syskon, mamma och pappa!


Här ser ni en tyvärr dålig bild på Leeloos mamma och pappa. Leeloo har verkligen fått lite av båda.
Två rikigt fina och kärleksfulla föräldrar.


Här ser ni Leeloo och hennes syskon. Leeloo är här den gråa som ligger på rygg och äter. Hon var den minsta i kullen oxå och var en av 2 tikar och 2 hanar. Lillan kom hem till oss när hon var 8 veckor och vägde 800 gram.

:)

Gizmos syskon, mamma och pappa!


Här ser ni Gizmo och hans syskon med mamma. Gizmo är då lilla gråa skrutten. Han var minst i kullen och kom hem till oss vid 8 veckor och vägde ynkliga 600 gram. I kullen fanns 3 hanar och 1 tik.


Här ser ni en stolt pappa, Gizmo. Så Gizmo vart omedveten döpt till samma namn som sin pappa.

:)

Vitlökspulver

Igår var vi inne hos Sea Hund Och Katt och vi undrade lite om fästingbekämpning. Då det inte längre säljs fästinghalsband av örtslag på vanliga hund butiker så ville vi se vilka alternativ det fanns. Då Leeloo fick en enorm allergisk reaktion av Scalibor fästinghalsband så ska vi självklart inte använda den igen.

Så hon tipsade om en pulver skapad på vitlök och honung. Som man ska blanda med maten. Den är nyttig och bra för hunden och motverkar fästingangrepp.


Produktbeskrivning:
Microkapsulerad vitlök med honung i pulverform.

Användningsområde:
Dagligt fodertillskott för ökat välmående.
Motverkar fästingbett.



Information:

· Utvalda råvaror av högsta kvalitét.

· Tillverkad under labratoriekontroll.

· Microkapsulerad för hållbarhet och hygien.

· Lätt att utfodra med och blanda i fodret.

· Honungen gör GarliCan mycket smaklig för hunden.


Dosering medelstor hund:
Som dagligt fodertillskott.
1/2 dosmått = 6 g/dag.
För att motverka fästingangrepp.
1 dosmått = 12 g/dag.

Innehåll:
Druvsocker, fruktsocker, microkapsulerad vitlöksolja, honugspulver.

Så idag hade vi tänkt börja ge de detta och se hur det går till. I år har jag som tur hunnit hitta fästingarna på de innan de fäst sig. Men den turen kan man inte ha hur länge som helst!

Någon som testat och vill dela med sig?

Snart är det semester...

...då lovar vi att det blir mer bloggning, med massa bilder, roliga klipp och annats skoj!:) Nästa vecka börjar min 3 veckors långa semester och den ska avnjutas till 100% med långa promenader ute i det fria, strand dagar med sol och bad och massa skoj.

Så jag hoppas att ni är redo!:)

Nytt att tugga på..

Idag fick vovvarna smaka på tugg sko och röktgrisskin på ben, vad tyckte de då?

Ja det var super smarrigt såklart!

Hundar välkommna i kyrkan!


Ja i alla fall i Hundkapellet i amerikanska St Johnsbury. Där är både hundar och människor välkomna. Den är byggd av konstnären Stephen Huneck.
Innanför dörrarna - som dessutom är utrustade med lucka för hundarna - finns bland annat en skulptur av Hunecks labrador Sally och väggarna är täckta av fotografier och meddelanden som besökarna har lämnat till sina hädangångna husdjur

Min fråga är då, om hundar och alla levande ting på jorden är gudskapelse, varför är då inte de välkomna i gudshus (vanliga kyrkor)? Är det för att de är djur? (OBS: jag är inte troende)

Bloggtips: Fråga Veterinäreren


Vi hittade en ny och spännande blogg som heter:
Fråga Veterinären. Det är alltså en blogg där man kans tälla frågor till en veterinär som besvara dessa frågor. Har man kanske en fundering eller så och det inte är akut kan man fråga veterinären tycker jag.

Är ni intresserade kika in den!

Tävling hos Spoileddog!


Vi är med och tävlar hos Spoileddog om en toksöt glassleksak!
Hur mysigt är det inte att busa med en sådan i sommarvärmen, kanske manf år en riktigt glass oxå då av husse eller matte. Vill du oxå delta? Klicka på bilden ovan bara!

Tips: Djurmaxi

Vi hittade en kanon bra hemsidan där man kan shoppa loss hundsaker. Det är webshoppen Djurmaxi som har en enorm utbud på allt möjligt. Allt ifrån godis, leksaker till bäddar, väskor och halsband.

Så in och kika, Djurmix.se!

LeChiens sommartips!

Ni minns väl våra sommartips? Sommarmåsten och Kyldyna. Nu har LeChien tagit fram en sommartips lista från deras Webshop. Här nedan lyfter vi fram detta som ett tillägg till våra tips. In och kika.


Vattenflaska med drickskål (finns i tre färger)
95 kr



Kyl bandana (finns i blått och rosa)
95 kr



Kyldyna
295 kr



Strandtält
Ger din hund skön skugga på stranden
395 kr




Gårdagens hemma mys...


Bus och "E det vovve?"


Kyldyna ett sommarmåste!


Håller hunden sval!
En utmärkt produkt under varma sommar dagar, i bilen, hemma och på tävlingsdagen.

Bädden består av en inner- och en ytterpåse. Innerpåsen skall dränkas i en, för storleken, bestämd mängd kallt vatten (illustrerat med bild i förpackningen). Vattnet sugs upp av ett pulver och bildar en slags gelé. (Ej för förtäring!) Sedan stoppar man in innerpåsen i den yttre, mycket käckt mönstrade, påsen. Voilá! Bädden är klar att liggas på!

Annat att tänka på:

· När bädden inte används, låt den inte ligga i solen.

· Hur länge bädden håller kylan, beror på - hur varm hunden är, samt om bädden var iskall från början...

· Lägg bädden i kylskåpet ett par timmar om den behöver återkylas.

· Vattnet dunstar så småningom, och när gelén börjar kännas "trög" kan man återfukta med någon eller ett par deciliter vatten.

· När bädden inte behövs mer för säsongen, låt den torka LÅNGSAMT inomhus, för att inte börja mögla.

· Lämna inte hunden ensam på bädden om risk för tuggande på bädden föreligger.

Denna hittar ni hos Sea Hund Och Katt!


Viktig och lång inlägg!

Vi fick ett viktigt mail från Leeloos uppfödare med viktiga saker att ha koll på nu under sommartider. Det är ett långt inlägg men ack så viktig att läsa. Ibland har man inte fullkoll och det är bra att ha det när olyckan är nära och man drabbas av panik och brist på kunskap. Så för din hunds skull och din egen, ta dig tiden att läsa detta.


Innehåll
Ormbett, Hotspot, värmeslag, paddor, giftalger och fästingar!
 
Ormbett
Huggormen är Sveriges enda giftorm. Giftet frigörs i samband med bett och olika mycket gift utsöndras vid olika tillfällen,
vilket är en av orsakerna till att effekterna av ett ormbett kan variera mycket.
Giftet innehåller en blandning av gifter och enzymer som ger sönderfall av blodkroppar och bryter ner vävnaderna.
 Detta i sin tur startar en frisättning av kroppsegna substanser som skapar inflammation och ytterligare vävnadsskador.
I allvarligare fall får djuret kraftiga njur- och leverskador samt blodbrist.
 Intensivbehandling räddar många av dessa djur men inte alla. Hos de som överlever är skador på de inre organen ibland bestående.
 
Behandling med kortison
Under lång tid har man rutinmässigt skrivit ut kortisontabletter som akutdos att ge djur vid ormbett.
Anledningen till detta har varit att man med kortisonets hjälp skulle trycka ned frisättningen av de kroppsegna substanserna,
för att köpa mer tid åt djur och djurägare på väg till veterinär. Om kortisonets för och nackdelar förs diskussioner bland veterinärer.
  Så bor ni på landet, eller i hus där ni vet att det finns mycket ormar, ring då och råd fråga med veterinär ang. kortison.
 
Akuthantering av ett ormbitet djur
Ett djur som blivit ormbitet ska hållas så stilla som möjligt för att minimera spridningen av gifter och enzymer i kroppen,
i synnerhet om bettet tagit i tass eller ben. Lägg om möjligt ett kylande omslag på bettområdet.
Sök veterinär omedelbart för bedömning.
 
Behandling
Många djur behöver skrivas in för intravenöst dropp, smärtlindring vid behov och eventuellt ytterligare understödjande behandling för att minimera giftets skadliga verkan. Blodprov tas I ett så tidigt skede som möjligt och följs sedan upp senare för en bedömning av skadorna på de inre organen,
framförallt lever och njurar.
 Går svullnaden ned och allmäntillståndet är gott går djuret hem efter en eller ett par dagar. Antibiotika ges normalt inte.
 Antiserum finns att tillgå på vissa djursjukhus, men används väldigt sällan.
De närmaste veckorna efter ormbettet är det viktigt att djuret fortsätter hållas så stilla som möjligt.
Giftet kan fortsätta påverka kroppen en tid efter att svullnaden gått ner.
Djuren kan bli akut sämre flera dagar efter att de blivit bitna.
Uppföljande blodprov tas och hjärtauskultation med stetoskop görs efter ca 2 veckor.
 
 
Hotspot
Hotspot är en akut lokal fuktig inflammation i huden. Det kan förekomma på alla hundraser, men är vanligare på långhåriga hundar,
 t ex golden retriever, eller hundar med kort tät päls, t ex labrador retriever.
Sjukdomen utlöses av att hunden slickar eller kliar sig, men det finns alltid en underliggande orsak.
  Exempel på bakomliggande orsakar kan vara parasiter (loppor, löss), allergi, fukt, tät päls, kemikalier, öroninflammation, ledbesvär mm.
Symptomen är ett ömmande och vätskande område med kladdig ihoptufsad päls, vanligen i ansiktet, nacken, vid svansfästet eller på låren.
 
Behandlingen går ut på att klippa rent området flera centimeter utanför området och hålla rent med ljummet vatten
och klorhexidinschampo, klorhexidinlösning eller alsollösning. Eftersom hundarna har ont krävs ofta lugnande för att kunna raka området.
 Ibland krävs behandling i form av antibiotika och kortison. Kontakta veterinär om eksemet är stort eller om det inte hjälper med rakning och rengöring.
Hotspot kallas även retrievereksem eller fukteksem.
 
 
Värmeslag
När en hund blir för varm reglerar den temperaturen genom att hässja. Om hunden inte lyckas kyla av sig på detta sätt stiger kroppstemperaturen.
Gränsen för vad kroppen klarar av är 42,8 grader C.(Normal temp 37 grader C.) Vid temperaturer över det skadas kroppens celler och dör.
Värmeslag drabbar oftast hundar som fått sitta länge i en bil i solen. Trubbnosiga hundar är känsligare än andra.
Övervikt, hög ålder, tjock päls och hjärtsjukdom är också faktorer som ökar riskerna.
 
Tecken på värmeslag är att hunden hässjar, dreglar, har torra och röda slemhinnor och hög puls.
I allvarliga fall får hunden andningssvårigheter, kräkningar och faller i koma för att sedan dö om inte akuta åtgärder snabbt sätts in.
 
Den viktigaste behandlingen vid värmeslag är att omedelbart sänka kroppstemperaturen, tex genom att spruta ned hunden med kallt vatten och sedan fläkta den.
 Man kan också omsluta den i kalla våta handdukar. Isbad är däremot inte lämpligt då det får de ytliga blodkärlen att dra ihop sig
och försämrar nedkylningen av de inre organen.
 
Om en hund drabbats av värmeslag bör den undersökas av veterinär även om djurägaren själv lyckats få ned dess temperatur.
Ofta behöver hunden understödjande behandling med intravenöst dropp.
 
Lämna aldrig hunden ensam i bilen på sommaren, värmeslag kan uppstå mycket snabbt! Låt den hellre stanna hemma!
 
 
Paddor
Paddor är nattaktiva, fredliga djur. De har ett giftigt hudsekret som bildas i en körtel bakom vardera ögat.
 Sekretet är en blandning av flera olika giftiga substanser som kan ge olika symtom. Det vanligaste är att hunden dreglar kopiöst.
 Slemhinnorna i munnen svullnar och gör ont och hunden krafsar ofta mot munnen pga detta.
Allvarligare symtom som kräkningar, andnöd och hjärtpåverkan kan förekomma. Enstaka dödsfall på dvärghundar finns rapporterade.
 
Om hunden tuggat på en padda måste man försöka skölja rent i munnen med vatten.
Blir hunden allmänpåverkad bör man söka veterinär. De flesta djur som fått paddgift i munnen dreglar och mår dåligt några timmar men återhämtar sig sedan.
 
 
Giftalger
Blågrönalger (cyanobakterier) klassas som alger men har vissa egenskaper lika bakterierna.
De finns i sötvattenssjöar, bräckt vatten och i havet. När det är soligt och varmt och rikt på näring kan algerna växa massivt och "blomma".
När algerna dör, och löses upp, släpps gifterna ut i vattnet. Det rör sig framförallt om lever- och nervgifter samt hudirriterande ämnen.
Gifterna är mycket farliga och leder ofta till döden för djur som får i sig dem.
 
De djur som dör av algförgiftning gör det vanligtvis pga leversvikt. Hundar utsätts för giftet genom att dricka av vattnet eller bada i det.
 En hund kan få i sig en dödlig dos bara genom att slicka sin päls efter en simtur, men ofta krävs det mer för att djuret ska bli riktigt dåligt.
 
Symtom på förgifting kan komma från 15 minuter till ett par dagar efter att djuret utsatts för algerna.
 Vanliga symtom är kräkningar, diarré och buksmärtor samt problem att gå, vinglighet och tecken på förvirring.
 Det är också vanligt att hundarna får hudirritationer och ögonbesvär.
Vid kraftig förgiftning kan djuret börja krampa och det finns även fall där hundar har slutat andas på grund av att nerverna till andningsmuskulaturen påverkats.
 
Det är viktigt att spola av hunden direkt efter badet, och man bör sätta på en krage så fort som möjligt för att hindra att hunden slickar i sig mer gift.
Akuta förgiftningar ska snarast undersökas av veterinär.
 
 
Fästingar
Vår vanliga fästing heter Ixodes Ricinus. Den sitter på växtlighet och inväntar sitt offer som den finner med hjälp av luktsinne och värmesensorer.
 Den känner sig fram till en lämplig plats och använder sin hullingförsedda stickapparat för att nå in till blodet och hålla sig kvar.
Saliv från fästingen innehåller ett ämne som hindrar blodet från att levra sig.
 
Smitta
Fästingarna kan bära med sig ett flertal olika smittor som kan sprida sig till värddjuret i samband med bett.
De sjukdomar hundar kan få av fästingar i Sverige är Anaplasmos, tidigare kallat Ehrlichios, Borrelios och TBE. TBE är dock ovanligt.
 
Platsen där fästingen suttit blir ofta lite svullet och rött, men symtomen försvinner efter några dagar.
 Det är en effekt av själva bettet och är inte relaterat till om hunden smittats eller ej.
Den röda cirkel som människor kan få vid borreliasmitta, erytema migrans, uppträder inte på hundar.
 
Att ta bort en fästing
Om man hittar en fästing på hunden ska man inte pensla på fett eller nagellack på den.
 Fästingar som kvävs till döds kräks upp sitt maginehåll vilket ökar risken för smittspridning.
Det bästa sättet att avlägsna en fästing är att greppa den så nära huvudet som möjligt
med fingrarna eller med en fästingplockare och försiktigt dra bort den.
 
Förebyggande åtgärder
Det finns många olika medel man kan använda som skydd mot fästingangrepp.
Dels finns spot-on-preparat som man droppar på huden i nacken (Exspot, Frontline och Promeris)
och som sedan sprids i huden över hela hunden.
Det finns också fästinghalsband (Scalibor) som konstant utsöndrar en liten mängd preparat till huden.
Katter kan endast behandlas med Frontline!
Det är klokt att undvika att vistas i högt gräs där fästingarna gärna håller till.
 
Borrelios
Borrelios orsakas av spiroketer, en slags bakterie. Smittan sprids från smågnagare till fästingen och sedan vidare till hunden.
Bakterierna finns i fästingens tarmar och måste förflytta sig till fästingens spottkörtel för att kunna infektera värddjuret via fästingens saliv.
 Ju snabbare man får bort fästingen ju mindre är risken för smittöverföring.
 
Symtom
Symtom på borrelios är bland annat hälta eller stelhet, ömma och ibland svullna leder, måttlig feber, nedsatt allmäntillstånd,
 trötthet och aptitlöshet. Ovanligare symtom är rytmstörningar på hjärtat och neurologiska symtom.
 
Diagnos
Diagnosen ställs med hjälp av sjukdomshistoria, klinisk undersökning och blodprov.
 I akut skede kan förekomst av borreliabakterier konstateras med hjälp av PCR-teknik medan djur som haft symtom
 i flera veckor får en mätbar stegring av antikroppar i blodet.
 
Behandling
Borrelia behandlas med antibiotika i en till ett par veckor.
De flesta djur svarar bra på antibiotikan medan andra, främst de med ledinflammationer,
kan få vissa kvarstående eller återkommande symtom.
 
Anaplasmos (tidigare kallat Ehrlichios)
Anaplasma orsakas av en bakterie vars fullständiga namn är Anaplasma phagocytophilum.
Bakterien infekterar framförallt de vita blodkropparna och sprids på samma sätt som borrelia.
 
Symtom
Symtomen är ofta ospecifika som trötthet, akut feber, trötthet och aptitlöshet.
Hälta, vinglighet, mag- och tarmstörningar, ledont och stelhet förekommer också.
 
Diagnos
Diagnos ställs på samma sätt som vid borrelios, en kombination av sjukdomshistoria,
 klinisk undersökning och blodprov. I akut skede kan förekomst av anaplasmabakterier konstateras med hjälp av
PCR-teknik medan djur som haft symtom i flera veckor får en mätbar stegring av antikroppar i blodet.
 
Behandling
Anaplasma behandlas med antibiotika under en längre tid, vanligtvis 3-6 veckor.
Hundar tillfrisknar snabbt när de får rätt behandling, men återfår symtomen om inte behandlingen fullföljs.
 Dock finns även fall av svårbehandlad anaplasmos som blivit kronisk.

Ute i det fria med grill!



Idag var vi ute hos husses föräldrar och grillade. Vovvarna passade på att busa, mysa och äta gott.
Gizmo lekte med en isbit som han slickade på tills den smällte, Conny latade sig i solen och gick inte ens upp för att dricka vatten, Leeloo ville bara ha mat och gjorde allt för det och lilla Pintita jagade mat hon med.

Skoj skoj skoj!

Leeloo genom tiderna...


Nostalgitripp - Gizmo


3x2


Sommarmåsten enligt oss!


Lite sådant vi tycker man ska ha under sommartider till vovven om man är ute på stranden eller ute på en båttur.
Allt ifrån vattenskålar till leksaker och tält för att skydda sig från värmen!
:)

Söta sommarlinnen!


Håller inte ni med om att dessa linne var tok söta?
Perfekt till kyliga sommarkvällar vid brasan!:)
SmallToBig

Värmen....


Matte och Husse ger oss kalla duchar då och då under dagen. Det är juh bara så varmt. Och lilla Gizmo har fått en rejäl klippning (OBS: ej på bilden ovan) så att det blir lättare och skönare i värmen.

Hoppas ni njuter av värmen och kyler ner era vovvar!


RSS 2.0