Lösa hundar är en fara!

Vi fick nyligen en förskräcklig mail från Leeloos uppfödare, Leeloos mamma har blivit attackerad av en löshund. Hon hade några bett hål i benen men inget allvarligt. Det kom blod från. Så hon hade nu fått en inreblödning.
Dem trodde att en tand olyckligt nog åkt in i vulvan och skurit upp urinblåsan.

De var ute och gick när en lös Jack Russel sprang mot attack. Den hade varit lös på ägarens bakgård. Ägaren fick såklart stå för kostnaderna som kom upp till 9000 kr. Men kostnaden är inte den stora tanken här utan det hemska som drabbat henne. Att hon nog kommer att läka fysiskt är en lättnad men den psykiska läkningen är en lång process med krävande metoder.

Hundar ska inte vara lösa på platser utan tillsyn, staket eller så. Oavsett hur snäll hunden än är. Gizmo och Leeloo har blivit attackerade av 2 hundar vid 2 olika tillfällen och som tur kom de båda ut oskaddade båda gångerna. Men varje gång har man inte den turen. Jag blir förskräckt när en hund springer mot oss, okopplad och våra hundar är kopplade. Jag håller mig lugn och håller mina hundar lugna för att undvika bråk. Men det ska man inte behöva göra, för man ska inte ha hundar lösa på ställen där det inte är okej att ha en hund lös.

Där vi bor finns ett gamalt par som har en samojed som ALLTID är lös och han springer fram till att kopplade hundarna. Visst kommer han inte fram agressiv eller så men den kopplade hunden kan känna sig hotad då den är kopplad och gå till attack. Vi kan aldrig vara för säkra och säga: Men han är så snäll han skadar aldrig någon!

Snälla håll era hundar kopplade i områden där det förekommer andra kopplade hundar. Det finns ängar, hundrastgårdar osv där du kan ha din hund okopllad och undvika problem.



Postat av: Matilda och Ebba

Bra skrivet! Stackars Lelloos mamma ;-(



Vi har otaliga gånger blivit påsprungna av lösa hundar på gator och det är otroligt jobbigt, speciellt då man har en lite hundrädd hund själv. Har man inte sån pli på hunden att den absolut inte viker från ens sida under en lös promenad då ska man inte ha dom lösa på platser där det rör sig mycket folk helt enkelt. I skogen, ängar eller promenadsstråk där det är lugnt och man hinner reagera innan människor är så nära, tycker jag det är helt okej.



Vi har också en granne som har en lite pappillon som alltid är lös och han går aldrig bara med ägaren utan springer alltid fram och ägaren gör ingenting. Det är inte okej, så är det bara, än hur snäll hunden är.



Och man ska ju hålla sig lugn både för sin egen och hundens/hundarnas skull, men det är inte alltid så lätt då man har en skogstokig främmande hund hoppandes på sig och en ägare som bara tittar på, plus en egen hund som inte vet vars den ska ta vägen.



Bra skrivet som sagt!

2009-06-01 @ 19:39:26
URL: http://ebba.doggyblogg.se


Postat av: Elin [Freakshow - Chihuahua]

Fy så hemskt! Stackars Leeloos mamma :'(



Jag länkar till inlägget om det är OK?

2009-06-02 @ 23:20:37
URL: http://elinarmour.blogg.se/





Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress


Kommentar


Trackback

RSS 2.0