Schäfern ska avlivas!

Som ni minns så skrev jag för ett tag sen om Schäfrarna som anföll och dödade Nikko
Fortsättningen följer från Rexmatte

Här har ni fortsättningen;
Artikel

Den senaste händelsen och tisdagens tidningsskriverier har djupt skakat de båda schäferägarna på Backenområdet i Piteå.
Vi är väldigt ledsna och beklagar djupt det som inträffat, säger husse till schäfrarna Buster, 4 år och Zorro, 1 år.
Det var i tisdagens PT som närboende hundägare berättade om minst fem kända hundattacker, signerade nämnda schäfrar - och med vidhängt krav på åtgärder.
Kraven kommer nu att verkställas, i olika former.

Snart är Buster i hundhimlen. Vi kommer att ta bort honom inom de närmsta dagarna. Men det känns givetvis tungt eftersom han är en kär familjemedlem, säger husse.
De båda ägarna pekar på Buster som roten till det onda, den schäfer som visat lynnighet mot andra hundar och som dragit med sig den yngre Zorro.
Vi har med alla medel försökt att få fason på Buster. Efter en omskakande händelse i maj kontaktade vi en hundpsykolog och fick en rad tips som vi verkligen har försökt att utveckla, säger matte.

Sommaren har förflutit utan, som de säger, större intermezzon.
Dock bekräftar matte att Buster vid ett flertal opreciserade tillfällen sprungit ut på vägen mot passerande hundekipage.
Men vi har haft Buster kopplad i en vajerlina och Zorro i ett rep så gott som jämt då de varit ute på gården, säger hon.

Tre polisanmälningar finns antecknade mot hundarnas framfart efter gatan. Den 14 augusti i fjol gjordes den första anmälan till Piteåpolisen.
Det hörde av sig en polis som berättade att vi riskerade restriktioner, att antingen tvingas ta till munkorg eller ständigt koppel utomhus, om det inte blev bättre, säger husse.
Den 25 maj i år gjordes en ny polisanmälan, av Britta Berglund, som fick se sin shetland sheepdog biten över ryggen.
Utredningen lades dock ned i brist på bevis, enligt schäferägarna.

I fredags inträffade det som kostade livet på Marianne Fors dvärgspets, fyraårige Nikko.
Jag hade precis kommit hem med schäfrarna, släppt ut hundarna ur bilen och beordrat dem att gå upp på altanen, samtidigt som min mobiltelefon ringde. Det var då de stack iväg åt ett annat håll, säger matte.
- Jag sprang efter direkt och försökte avstyra dem. Visst bet de dvärgspetsen, men däremot var inte hela buken uppsliten som det stod i tidningen. Snarare handlade det om två långa revor, varav den ena var ganska djup
.

Matte erbjöd på stående fot Marianne Fors skjuts till djurkliniken med sin hund, vilket hon avböjde.
Då for jag istället själv upp till kliniken för att visa mitt stöd. Enligt veterinären fick man avliva spetsen där på grund av skadorna, han dog alltså inte ute på gatan.

Natten mot i går hade någon slitit ner parets skylt på postlådan; "DET GÖR ONT, varning för hundar" med vidhängd bild på en schäfer.
Vi har verkligen blivit hårt ansatta efter händelsen. Det har bitvis varit rena lynchstämningen.
- Skylten var inte uppsatt för att sprida skräck, utan mera som information om att det finns hundar i hushållet, förklarar matte.

Efter händelsen i fjol talade paret om att bygga en hundgård eller ett högt staket runt gården, vilket dock aldrig blev av.
Men nu är alltså Busters dagar räknade och vi kommer att anlita experthjälp för att skola Zorro till en lugn och disciplinerad hund. Det kommer absolut inte att finnas någon anledning för folk att vara rädda, understryker matte.
- Dessutom ska Zorro hållas kopplad utomhus på gården. Alternativt sätter vi även upp ett högt stängsel, säger husse.
Paret noterar att de med råge tagit fullt ekonomiskt ansvar för de skador hundarna åstadkommit - hundar som i artikeln omnämns med fingerade namn.


 

Det är så synd att det ska behöva nå den punkten där hunden får avlivas. Hade ägarna verkligen tagit sig ann sin 4 åriga hunds problem i tid hade det nog inte eskalerat till vad det är idag. Jag kan inte säga att avlivning är den ända lösningen för Buster och hans problem, vi har sett underverk hos Cesar Milian. Men jag tror nog att det är den lösningen de kan ge Buster, de drabbade och kanske framtida offer.

Men i slutändan sitter felet i människan som inte tar sitt ansvar!



Postat av: Carina

Som hundägare måste man vara vaken för signaler hos hunden som kan leda till problem och söka hjälp om man inte kan få bort problemen själv. Det är så sorgligt att det ska behöva gå så långt att hunden ska avlivas, vilket kanske är det enda rätta i läget. Hade säkert gått bra med rätt personer att få ordning på den hunden oxå.



Hoppas ni har det bra och dagen varit bra. Kram

2009-09-24 @ 16:54:11
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/


Postat av: Elin

Vad hemskt! :( Bra att hunden ska avlivas.



Det var ju en schäfer som anföll oss när jag hade mina hundar kopplade..tack och lov fick vi loss min lilla valp, men då var vi 4st vuxna! Han klarade sig och överlevde men minnena lever vidare också...

2009-09-30 @ 18:25:40
URL: http://fluffmonster.blogg.se/





Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress


Kommentar


Trackback

RSS 2.0